Ben bewust 04 mei 2023 3 min. leestijd

Hoeveel GB heb ik nodig voor mijn abonnement?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ik vind het belangrijk dat je abonnement altijd bij je past. Daarom help ik je graag het antwoord te vinden op de vraag: hoeveel GB heb ik nodig? In dit blog kom je erachter welke bundel het beste bij je past.

Hoe zit het ook alweer met internetbundels? 

Bij een abonnement met telefoon of Sim Only heb je bij mij altijd een belbundel. Ik laat het aan jou of je daarbij ook een internetbundel neemt. In ruil voor een vast bedrag per maand krijg je dan van mij een vaste hoeveelheid GB aan data. Op die manier kun je voor een vast, laag tarief het beste mobiele netwerk ter wereld gebruiken.

Hoeveel GB heb ik nodig? 

Ik help je graag de voor jou ideale bundel te vinden voor bij je abonnement. Hieronder vertel ik per bundel wat je ermee kan. 

2 GB: de bundel voor WhatsApp en beperkt social media

Deze bundel is ideaal als je af en toe social media gebruikt en redelijk wat whatsappjes stuurt. Of wanneer je graag het nieuws online leest. Dan heb je genoeg aan deze relatief kleine bundel. Het is niet zo slim om deze bundel te kiezen als je veel online video’s of series op Netflix kijkt. Een uur Netflix streamen kost je namelijk al gauw 700 MB.

5 GB: muziek, WhatsApp en social media

Met deze bundel heb je wat meer ruimte. Je kunt af en toe muziek luisteren, veel scrollen op social media en dagelijks whatsappen. Het is een abonnement waar je je minder druk hoeft te maken om je data. Voor je beeldvorming: een uurtje navigeren met Google Maps kost je 20 MB. Een kwartier op Instagram is al snel goed voor 25 MB. En als je limiet bereikt is? Dan krijg je een bericht van me. Tenminste, als je ‘MB Pauze’ aanzet in je abonnement. Die zet je aan via ‘Ik Ben’ of via de ‘Ben app’. Zo kun je – als je limiet bereikt is – niet meer internetten. En betaal je nooit meer dan je bundel.

10 GB: gemiddeld tot groot verbruik

Luister je vaak muziek, kijk je veel YouTube-video’s en stream je graag je favoriete series? Dan is deze bundel iets voor jou. Met 10 GB kun je gemakkelijk een tijdje vooruit. Ook om bijvoorbeeld via WhatsApp te videobellen. Slurp je veel data? Vergeet dan niet MB Pauze aan te zetten. Gewoon voor de zekerheid.

15 GB: maximaal internetten

Zit je écht de hele dag op je telefoon en luister je uren muziek? Of scroll je heel vaak door je social media? Dan is mijn 15 GB bundel iets voor jou. Zoveel GB, daar kun je bijna niet overheen. Deze bundel is ook heel handig als je vaak Google Maps gebruikt of onderweg series kijkt.

Wat als je bundel niet bij je past? 

Bij mij kun je veel internetbundels kiezen. Ook kun je elke maand een andere bundel nemen. Handig als je erachter komt dat een internetbundel toch niet bij je past. Zo betaal je nooit te veel en blijft je abonnement bij je passen. Via Ik Ben of de Ben app kun je bundels aanpassen.

GB’s op en toch internetten? Dit kun je het beste doen 

Zijn je GB’s op en wil je toch meer internetten? Dat kan. Bij mij kun je data bijkopen om voor een vast tarief te blijven internetten. Dat doe je via MB Extra. Met MB Extra kun je de rest van de maand voordelig blijven internetten als je databundel op is. Dit is waaruit je kunt kiezen:

  • 250 MB extra voor € 3
  • 500 MB extra voor € 5,50
  • 1 GB extra voor € 6,50
  • 3 GB extra voor € 12,50

Snel extra MB’s aanvragen? Sms dan het aantal extra MB of GB dat je wilt, bijvoorbeeld ‘1’ naar 5555. Zo activeer je direct 1 GB en kun je weer internetten. Let op: koop je vaker MB Extra? Dan is het slim om je bundel te wijzigen.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Pak je rust met de Niet storen functie op je iPhone

Ontdek hoe je de rust pakt door Niet storen aan te zetten.

Spotify Family: deel je abonnement met het gezin

Met Spotify kun je altijd en overal genieten van je favoriete muziek. Wist je al...

OPPO of Samsung: welke telefoon kies je?

Ga je voor een nieuwe telefoon van OPPO of toch voor een Samsung telefoon?

Veilige modus: wat is het en hoe werkt het?

Los je problemen op door je telefoon in de veilige modus op te starten.

Verbeter je wifiverbinding met een wifi analyzer

Ik vertel je wat je kunt doen met een wifi analyzer