Skip to main content

Onbezorgd bellen en internetten - buitenland

Of je nu lang uitgestrekt op het strand ligt of actief aan de wandel gaat: tijdens je welverdiende vakantie zit je niet te wachten op onverwachte kosten. Met mijn tips ga je altijd goed voorbereid op reis!

LET OP: bel je vanuit Nederland naar een internationaal nummer? Dit valt NIET binnen je bundel. Voor bellen van Nederland naar een Europees nummer betaal je € 0,23 per minuut.

Kosten in het buitenland

Vind hieronder een overzicht van de bel, sms en internet kosten van elk land.

Netwerk & diensten in %country

Veel gestelde vragen

 

1) Waarom heb ik/krijg ik melding van buiten de bundel kosten als ik binnen de EU zit?

Het kan zijn dat je telefoon verbinding maakt met een netwerk van buiten de EU terwijl je wel gewoon in de EU zit. Als je bijvoorbeeld in Griekenland zit, maar je telefoon heeft verbinding gemaakt met een Turks netwerk, dan vallen de kosten die je maakt met bellen en internetten buiten je bundel. Het netwerk van Turkije behoort namelijk niet tot de EU.

Tip: Let goed op van welk netwerk je gebruikt maakt als je op vakantie bent! Je kunt je netwerk ook handmatig instellen.

 

2) Welke landen vallen binnen de EU en welke daarbuiten?

De EU is groter dan het Europese continent. Ook op bijvoorbeeld de Canarische Eilanden, in Noorwegen en in IJsland kun je bellen en internetten uit je bundel. Maar niet alle landen in Europa zijn onderdeel van de EU. Daarom kun je in bijvoorbeeld Turkije en Zwitserland niet internetten en bellen vanuit je bundel. In deze pdf kun je precies zien welke landen binnen de EU vallen, en welke niet.

 

3) Hoe zit het met bellen vanuit Nederland náár het buitenland?

Wanneer je belt vanuit Nederland náár een ander EU land gaat dit NIET vanuit je huidige bundel. Ook al is Nederland een EU land, deze kosten vallen buiten je bundel en dit kost € 0,23 per minuut. Bel je naar een land buiten de EU, dan betaal je een ander tarief, dit kun je terugvinden in de prijslijst. Bel je vanuit Nederland naar een Nederlands nummer in het buitenland, dan valt dit wel binnen je bundel.

 

4) Hoe zit het met internetten op zee? (Zone 4; maritiem gebied)

Zit je op zee (Zone 4; maritiem gebied)? Dan vallen alle kosten buiten je bundel. Maritiem gebied is ook als je met de boot reist tussen Europese landen, denk bijvoorbeeld aan de oversteek tussen Nederland en Groot-Brittannië of de veerboot naar Scandinavië. Je kunt zelfs al in Zone 4 zitten terwijl de boot nog aan de kade is. Op de boot zit namelijk een satelliet ontvanger en zodra die aangezet wordt en je telefoon daarmee verbinding maakt zit je in Zone 4. En de kosten van bellen en internetten in deze zone lopen heel snel hoog op!

Tip: Zet je dataroaming/mobiel internet uit zodra je aan boord gaat!

 

5) Kan ik mijn hele bundel gebruiken als ik in de EU zit?

Binnen de EU kun je je hele internetbundel gebruiken, hierop zijn 2 uitzonderingen. Heb je een 10.000 MB bundel, dan kun je in de EU 8.000 MB gebruiken. Heb je de Onbeperkt Internetbundel die ik t/m 2009 heb aangeboden? Dan kun je in de EU 16.000 MB gebruiken.

 

6) Mijn internet werkt niet in het buitenland

Controleer dan in de instellingen van je mobiele telefoon of (data)roaming is geactiveerd. Heb je nog steeds geen netwerk? Kijk dan op deze pagina wat je nog meer kunt doen.

Zie hieronder alle informatie over bellen en internetten buiten Nederland. 

Wat betaal je in en naar het buitenland?

Vanuit Nederland      
  NL telefoonnummer NL telefoonnummer in het buitenland* Europees telefoonnummer Telefoonnummer buiten de EU (ook Zwitserland)
  Uit je bundel / NL voorwaarden Uit je bundel / NL voorwaarden € 0,23 per minuut / € 0,07 per sms Buitenland tarief
Vanuit ander EU-land    
  NL telefoonnummer NL telefoonnummer in het buitenland* Europees telefoonnummer Telefoonnummer buiten de EU (ook Zwitserland)
  Uit je bundel / NL voorwaarden Uit je bundel / NL voorwaarden Uit je bundel / NL voorwaarden Buitenland tarief
Vanuit buiten EU (ook Zwitserland)    
  NL telefoonnummer NL telefoonnummer in het buitenland* Europees telefoonnummer Telefoonnummer buiten de EU (ook Zwitserland)
  Buitenland tarief Buitenland tarief Buitenland tarief Buitenland tarief

*Voor jou als beller maakt het niet uit waar iemand met een Nederlands telefoonnummer zich bevindt, je betaalt als beller altijd het nationale tarief als je een Nederlands telefoonnummer belt. De ontvanger van het gesprek betaalt indien deze zich buiten de EU bevindt bij de meeste aanbieders roamingkosten voor het ontvangen van jouw gesprek of sms. Let op: er kunnen verschillen zijn in de zone-indelingen die de verschillende providers aanhouden.