Ben® kind

Met Ben kind leer ik kinderen om bewust om te gaan met mobiele telefonie.

Met ‘’Ben kind’’ krijgt een kind een kindvriendelijke versie van de Ben app op zijn eigen mobieltje. Een kind kan hiermee zelf eenvoudig het verbruik inzien. Zonder iets te kunnen wijzigen.

Wat is Ben® kind?

Met Ben kind kan een kind zelf zien hoeveel MB’s, minuten en sms’jes hij of zij in de maand heeft verbruikt en hoeveel er nog over is tot het einde van de maand. Hierdoor kan een kind leren omgaan met het verbruik van een telefoon abonnement.

De ouder houdt de controle over het abonnement. De ouder heeft namelijk ook inzicht in het verbruik van het kind, in zijn eigen Ben app. Ook kan alleen de ouder in zijn eigen Ben app iets wijzigen of kopen voor het kind. Om gebruik te maken van Ben kind hoef je als ouder niet ook klant te zijn bij mij. Ook alleen het kind is welkom.

%} Wat is Ben kind

Ben® kind activeren in een paar stappen

Let op: Ben kind kan je alleen instellen via de Ben app. Het is dus noodzakelijk dat de ouder Ik Ben inloggegevens heeft. Houd tijdens het aanmaken van een Ben kind profiel de telefoon van ouder en kind bij de hand.

Mobiel van de ouder

Stap 1
Ouder, open de Ben app en log in met de Ik Ben gegevens van het kind op jouw telefoon.

Stap 2
Ga naar instellingen en klik op Ben kind

Stap 3
Maak een Ben kind profiel aan en activeer het account. Er verschijnt een QR code op je telefoon

Mobiel van het kind

Stap 1
Download de Ben app op je eigen mobieltje

Stap 2
Open de Ben app en klik rechts onderin op ‘Ben kind’

Stap 3
Scan de zojuist door je ouder gegenereerde QR code

Stap 4
Stel een pincode in. Klaar! Je eigen Ben kind app

%} Waarom Ben Kind

Waarom Ben® kind?

Ik ben er de afgelopen 20 jaar achter gekomen dat steeds meer kinderen een mobiele telefoon hebben. Ouders vinden het belangrijk dat kinderen bereikbaar zijn. Ik kan mij dat heel goed voorstellen. Maar hoe kan je er als ouder voor zorgen dat kinderen geen onverwachte kosten maken? Daar heb ik wat op bedacht.

Met ‘’Ben kind’’ neem ik ouders en kinderen mee aan de hand. Ik zorg ervoor dat ouders de controle houden over het telefoon abonnement van een kind. En ik leer kinderen omgaan met het verbruik van mobiele telefonie. Zonder uit de bocht te vliegen.

Hiermee neem ik de angst bij ouders weg dat kinderen (per ongeluk) onverwachte kosten maken. En leer ik kinderen om bewust om te gaan met mobiele telefonie.

Meest gestelde vragen over Ben® kind

Heb ik als ouder ook een Ben abonnement nodig om Ben kind te kunnen gebruiken?
Nee, ook alleen het kind zelf is welkom en kan gebruik maken van Ben kind.

Hoe kan ik Ben kind instellen?
Je kunt een Ben kind profiel aanmaken in de Ben app van de ouder. Log in met de Ik Ben gegevens van het kind in de Ben app. Daar vind je onderin de menubalk ‘instellingen’. Klik op ‘Ben kind’ en volg de instructies.

Waar kan ik het verbruik zien van mijn kind?
Het verbruik van het kind kun je zien op het overzicht van je Ben app. Heb je meerdere Ben abonnementen? Swipe dan het hele overzicht eenvoudig naar links voor het telefoonnummer van je kind, of van jezelf.

Welke beperkingen kan de ouder opleggen?
Als je de Ben kind app instelt wordt het automatisch niet meer mogelijk voor het kind om MB extra’s te bestellen via SMS.
Tijdens het instellen krijgt de ouder ook de keuze om het onderstaande te blokkeren:
1: Niet bellen naar een buitenlands nummer.
2: Niet bellen naar betaalde service nummers.

Hoe kan de ouder achteraf de blokkades wijzigen?
De ouder kan altijd na het aanmaken van het Ben kind profiel, de blokkades wijzigen in de app. Ga naar instellingen, Ben kind en kies het Ben kind profiel dat gewijzigd moet worden.

Wat moet ik doen als het kind oud genoeg is om zelf de controle te hebben?
Is het kind 18 jaar of ouder? Dan kan je het contract overzetten op de naam van het kind. Op mijn servicepagina heb ik precies uitgelegd hoe je dit kunt regelen.

Kan ik Ben kind instellen achter Ik Ben, op mijn computer?
Nee, je kunt alleen Ben kind instellen en gebruiken in de Ben app.