Skip to main content
  • Simkaart, Puk en Pin /

Telefoon en Simkaart

Simkaart, Puk en Pin

Hier vind je alle informatie over het gebruik van je Ben simkaart en de bijbehorende pin- en pukcode.

Als je simkaart te klein is voor de mobiele telefoon die je wilt gebruiken, kun je deze met behulp van een adapter geschikt maken voor jouw mobiele telefoon. Je kunt via de Ben klantenservice een setje adapters bestellen waarmee je je simkaart van nano naar micro, van micro naar normaal en van nano naar normaal kunt omzetten.

Kun je niet bellen, sms’en, internetten of heb je slecht bereik, dan kunnen er een aantal dingen aan de hand zijn. Ik wil je adviseren altijd eerst je mobiele telefoon uit en weer aan te zetten zodat je simkaart opnieuw wordt aangemeld op het netwerk.

Mocht je daarna nog steeds geen verbinding hebben. Klik dan hier voor meer tips hoe je na kan gaan wat reden is dat je geen verbinding hebt en wat je hieraan kan doen.

Werken deze tips niet, dan kan je simkaart kapot zijn. Het bestellen van een nieuwe simkaart kan via Ik Ben of de Ben app.

De kosten voor een vervangende simkaart besteld via Ik Ben zijn € 10,00. Bestel je een vervangende simkaart via mijn klantenservice dan zijn de kosten 15,25. Deze kosten worden op de factuur van de huidige maand in rekening gebracht. Houd er rekening mee dat ik één maand later incasseer.

Simkaarten zijn er in drie formaten. Ik bied je op dit moment een simkaart aan die in drie formaten simkaarten uit te drukken is (normaal (2FF), micro (3FF) en nano (4FF) waarbij je de micro en de nano uit het normale formaat kunt drukken. Je hebt daardoor altijd het juiste formaat en hoeft je simkaart niet te knippen. Mocht je het verkeerde formaat hebben uitgedrukt, dan kun je hem eenmalig terugzetten.

Soms wordt een simkaart toch geknipt. Over het algemeen levert dat geen problemen op, behalve als je naar het nano formaat gaat knippen. De nano simkaart is namelijk kleiner dan het koperen contact van een normale of micro simkaart. Als je naar nano formaat gaat knippen, knip je in het koper van je simkaart. Een ander verschil is dat een nano simkaart dunner is dan een micro simkaart. Hierdoor past een geknipte simkaart naar nano formaat niet lekker in je mobiele telefoon.

Het beschadigen van het koper kan tot een aantal vervelende gevolgen leiden:

  1. Verminderde dekking
  2. Geen 4G terwijl je wel in het 4G-dekkingsgebied zit
  3. Traag mobiel internet doordat de mobiele telefoon geen stabiele verbinding kan opbouwen
  4. Sneller leeglopende accu doordat de mobiele telefoon drie keer zo vaak een dataverbinding maakt vergeleken met telefoons met een niet-geknipte nano simkaart
  5. Wegvallende gesprekken

Dit zijn een aantal voorbeelden van de symptomen die op kunnen treden bij verknipte nano simkaarten. Heb je op dit moment een geknipte nano simkaart, aarzel dan alsjeblieft niet om een nieuwe simkaart te bestellen. Dit kan de kwaliteit van je ontvangst verbeteren. Je kunt een nieuwe simkaart bestellen via Ik Ben. De kosten voor een vervangende simkaart zijn alleen via Ik Ben zijn € 10,00. Bestel je een vervangende simkaart via mijn klantenservice dan zijn de kosten 15,25.

Klik hier voor meer informatie over knippen van je simkaart.

Simkaarten zijn er in drie formaten. Ik bied je op dit moment een simkaart aan die in drie formaten simkaarten uit te drukken is (normaal (2FF), micro (3FF) en nano (4FF) waarbij je de micro en de nano uit het normale formaat kunt drukken. Je hebt daardoor altijd het juiste formaat en hoeft je simkaart niet te knippen. Mocht je het verkeerde formaat hebben uitgedrukt, dan kun je hem eenmalig terugzetten.

Nieuwe klant
Je ontvangt automatisch een 3 in 1 simkaart bij je bestelling.

Bestaande klant
Als je graag een 3 in 1 simkaart wilt ontvangen voor je nieuwe mobiele telefoon dan kun deze via Ik Ben of de Ben app bestellen. De kosten voor een vervangende simkaart besteld via Ik Ben zijn € 10,00. Bestel je een vervangende simkaart via mijn klantenservice dan zijn de kosten 15,25. Deze kosten worden op de factuur van de huidige maand in rekening gebracht. Houd er rekening mee dat ik één maand later incasseer.

Verlengen van een contract
Als je volgens mijn gegevens gebruik maakt van een simkaart welke niet in je nieuwe mobiele telefoon past, dan ontvang je bij het afleveren van de bestelling gratis een nieuwe simkaart. De ontvangen simkaart kun je heel gemakkelijk via Ik Ben of de Ben app activeren.

Met een duo simkaart heb je 2 losse simkaarten met 1 telefoonnummer. Deze kun je bij Ben niet aanvragen.

Pincode
Wanneer je jouw mobiele telefoon opstart, dien je de pincode in te voeren. Je kunt je pincode wijzigen via je telefooninstellingen. Kijk in de handleiding van je mobiele telefoon hoe je dit kunt doen. Wanneer je de pincode 3 maal foutief invoert, wordt je simkaart geblokkeerd.

Pukcode
De pukcode is een specifieke code ter bescherming van je simkaart. Om de simkaart te deblokkeren moet je de pukcode invoeren. Let er wel op dat je de pukcode maximaal 10 keer verkeerd kunt intoetsen. Als je 10 keer de verkeerde pukcode hebt ingevoerd, kun je via Ik Ben of de Ben app een vervangende simkaart bestellen. De kosten voor een vervangende simkaart besteld via Ik Ben zijn € 10,00. Bestel je een vervangende simkaart via mijn klantenservice dan zijn de kosten 15,25.

Als je je pukcode 10 keer verkeerd intoetst, wordt de simkaart definitief geblokkeerd. Je kunt de simkaart niet meer deblokkeren en je zult daarom een nieuwe moeten aanvragen. Dit kun je doen via je Ik Ben pagina of de Ben app, onder het kopje "vervangende simkaart bestellen".

De pukcode bestaat uit 7 cijfers. Sommige mobiele telefoons vragen om een pukcode van 8 cijfers. In dat geval dient er een 0 voor of achter de pukcode geplaatst te worden.

Log in op je Ik Ben pagina met je gebruikersnaam en wachtwoord. Ga vervolgens naar ga naar “Toestel & Sim” en vervolgens naar "Pin- en Pukcode". Hier vind je je Pin- en Pukcode.